BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS »

måndag 6 april 2009

Magasinet på Universitetsbiblioteket

Idag efter föreläsningen hängde jag nere i magasinet i Universitetsbibliotekets källare en timme eller så, och bara gick omkring och tittade på böcker. Barn- och ungdomsboksavdelningen är min favorit, men det finns många guldkorn att hitta överallt. Det var ett tag sedan jag gjort det sist, och jag känner att jag verkligen borde göra det oftare. Förutom den mycket dåliga och instängda luften där nere så är det mitt favoritställe på hela universitetet. Jag blir alltid så lugn och rofylld när jag går omkring bland böcker. I magasinet finns alla böcker som är skänkta till biblioteket och är sorterade efter när de kom in, alltså inte i kategorier eller bokstavsordning. Man kan hitta sagoböcker från 1803 bredvid en mangabok i pocket. Jag älskar det, kan gå runt och titta hur länge som helst. Det är väldigt inspirerande och jag får ny motivation till att jobba vidare med mina egna historier och idéer.

Hur kan man inte bli inspirerad av sådana här vackra böcker och titlar?

Just den här boken har jag för mig var från 1893. Helt fantastiskt.





Jag hade tyvärr inte med mig plånboken (låg såklart i fickan på fel jacka) så jag kunde inte låna några böcker idag. Jag ska springa ner igen imorgon eller så, och då får nog några skatter följa med hem ett tag. :)

Har städat korridoren klart nu, bara kvar att ta ut soporna och återvinningen (som är HUR MYCKET SOM HELST, jag kommer säkerligen få gå två gånger om ingen hjälper mig). Tänkte att jag skulle passa på och dammsuga och skura i mitt eget rum också när jag ändå är igång. Det behövs.

0 kommentarer: