BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS »

torsdag 8 december 2011

Nu är det jul igen!

Och nu är det jul igen! Och julen varar än till påska!

Här har det varit dött länge, men så fort en hemtenta knackar på dörren är ju allt annat så mycket roligare. Därav ett litet inlägg här! Att diskutera för- och nackdelar med det nuvarande vetenskapliga meriteringssystemet är inte sådär skitskoj direkt, och inte lär det bli roligare när jag kommer till vad knowledge management är och varför det är viktigt för organisationer att ha strategier för detta. Yay informationsvetenskap! :p
Published with Blogger-droid v1.7.4

söndag 4 september 2011

Färgprov

...på rent golv. Jag har skurat. Det går inte en dag utan att jag plockar och lyfter i nånting. Skönt med städat och fint.

Annars, lyssnar på Hoffmaestro, läser engelsk text om olika definitioner och diskussioner om Biblioteks- och informationsvetenskap, och knåpar lite på eget skrivande.

Se där! TVÅ inlägg på mycket kort tid, bara för att jag kom ihåg att jag kan. ;)
Published with Blogger-droid v1.7.4

Tänka sig

Idag var jag faktiskt sugen på att fixa till ett ordentligt blogginlägg, men så fungerar inte internet på min dator, så det får bli en annan dag.

Istället får jag väl bara konstatera att jag är tillbaka i Umeå sen en vecka tillbaka. Igår träffade jag vänner som jag inte sett sen i julas, så nu känns det liksom som att man är tillbaka på riktigt. Lite som att man aldrig åkt, till och med.

Imorgon är min första dag på Biblioteks- och Informationsvetenskap. Ska försöka komma ihåg att dokumentera min dag i bilder, så de kanske kommer upp här så småningom!

Published with Blogger-droid v1.7.4

onsdag 3 augusti 2011

Släktmotto

På väggen i lekrummet hemma hos min bror Niclas, hans fru Sara och deras två pojkar, finns ett citat av Pippi Långstrump. Jag insåg fort att detta citat borde vara något av ett släktmotto:

"Det är ingen ordning på allting, man hittar inte vartendaste dugg."


Snart kommer det nog att bli fler blogginlägg igen, för när hösten kommer har jag ju faktiskt saker att skriva om!

torsdag 23 juni 2011

Katten i lådan

...vad har du för dig? Sover du?
Published with Blogger-droid v1.6.3

onsdag 22 juni 2011

Lycka forts

Idag innehöll paketet detta. Jag ler som en fåne och längtar efter att få börja läsa! Först ska det läsas skolrelaterade böcker dock. Händerna i styr tills åtminstone en uppgift är gjord...
Published with Blogger-droid v1.6.3

Lycka

Lycka är ett tjockt paket från adlibris!
Published with Blogger-droid v1.6.3

tisdag 31 maj 2011

Spaning

Kommer det några inkräktare tro? Det är ju så ofta det kommer bilar nerför vår infart! (I själva verket var det centrifugeringen på tvättmaskinen som gick igång som fick hundarna att vänta besök.)
Published with Blogger-droid v1.6.3

måndag 16 maj 2011

Avkoppling

Bland det mest avkopplande jag vet måste vara att sitta i fårhagen på en stock och bara titta på fåren som tuggar och lyssna på fåglarna som kvittrar i träden runtomkring. Ibland kan det hända att man får skaka av sig en och annan insekt också.
Published with Blogger-droid v1.6.3

tisdag 3 maj 2011

Danger Days: The True Lives Of The Fabulous Killjoys


Det här är vad som spelas flitigt hemma hos mig just nu. Skivan snurrar på "repeat all" mest hela dagen.

Favoritlåten för stunden. Kan tänkas att man går tillbaka och spelar den en extra gång innan man låter stereon gå över till nästa låt.

Bästa stunden på dagen


Fast det brukar ju bli mer än bara en stund, förstås.

måndag 2 maj 2011

2:a Maj 2011

Idag är en sån där dag som jag borde skriva om här, bara för att jag ska få känna mig lite duktig nån gång då jag går tillbaka och läser igenom bloggen.

Mor och far väckte upp mig strax efter klockan 7 då de satt och åt frukost. Efter det somnade jag aldrig om, så det var lika bra att kliva upp. Bara en sån grej! Jag var uppe tidigt! :)

Jag har skrivit en faktatext för barn (skrev om internationella adoptioner riktat till biologiska barn i en familj som tänker adoptera) och skickat in till min gamla lärare sådär två år senare, och har faktiskt också fått en idé till en annan uppgift om att modernisera en antik myt. Så jäkla skönt med lite eld i baken där! Ska försöka ta mig iväg till biblioteket imorgon och låna lite böcker så jag kan göra fler uppgifter.

Sen har jag satt igång en maskin disk, en maskin tvätt, dammsugit och lagat middag också. Inte dåligt.

tisdag 26 april 2011

En massa foton för att demonstrera senaste tidens påhitt

Hej, jag heter Sandra! Jag ser ut såhär (bara sådär utifall att ni hade glömt):


Och på senaste tiden har jag...

*Suttit ute och fikat med hundarna på altanen



*Gått promenader över berg och myr


*Varit en helg i Umeå med mamma





*Läst bok

Jag läser i princip bara barn- och ungdomsböcker nuförtiden. De är klart bäst.

*Ritat, trots uppenbar brist på konstnärlig talang



*Fikat med vänner. Vännerna kom inte med på bild, men däremot en del av fikat!


*Spenderat påskafton på grillfest med vänner


Sen kanske jag har gjort lite annat också, men alla vet vi ju att finns det inget bildbevis så har det inte hänt. :)

onsdag 13 april 2011

Kafferast

Uppe på berget med Papi och vovvarna. :)
Published with Blogger-droid v1.6.3

lördag 9 april 2011

The little things...

Blodapelsin är förjävla vackert ibland...
Published with Blogger-droid v1.6.3

onsdag 6 april 2011

Till Sara

Idag har jag rosa randiga strumpor på mig, med en gnutta hundhår på köpet! ;)
Published with Blogger-droid v1.6.3

tisdag 5 april 2011

Vår!

Titta så det smälter ute! Har ätit frukost på bron och sen fastnade jag liksom här. Varmt och skönt i solen. :)
Published with Blogger-droid v1.6.3

måndag 4 april 2011

Tittut bloggen!



Jag funderar på att göra en uppryckning. Jag måste bara komma ihåg det. Och göra något som faktiskt är värt att skriva om, eller kanske tänka på något som faktiskt är värt att skriva om. Vi får se hur det går med den saken... ;)

måndag 14 mars 2011

Jumping ship

Okej, jag har länge blivit ombedd att uppdatera bloggen, så här kommer det äntligen.

Jag har inte velat skriva något då det har varit en turbulent tid för mig de senaste två månaderna men nu är beslutet taget och allt är fixat, så nu känns det okej att skriva om det. Tidigare har jag liksom inte vetat vad jag skulle säga.

Jag gick ut på socionompraktik inom socialtjänstens öppenvård/barn- och familjeenhet den 17:e januari. Det var spännande och väldigt intressant, jag lärde mig snabbt väldigt mycket om människor och hur jag ser på samhället omkring mig. Däremot hade jag jobbigt. Jag visste såklart att jag skulle ha jobbigt, med alla mina sociala problem, men jag trodde liksom att det skulle bli bättre ju längre tiden gick. Det blev det inte. Det blev värre, och till slut hade jag rent skitjobbigt. Redan på lördagkvällar hade jag en ångestklump inombords av att veta att det snart var söndag, och efter det skulle det bli måndag. Trots detta tyckte jag det var roligt att gå dit. Många roliga och trevliga kollegor som lyste upp vardagen. I längden var det dock inte hållbart. Jag funderade länge på om jag inte försökte nog mycket, eller om jag i själva verket försökte alldeles för mycket och borde inse mina begränsningar. Först trodde jag det var det första, så jag kämpade och hoppades att det skulle ge med sig. Sex veckor senare bestämde jag mig för att nej, jag hade försökt tillräckligt. "Plågats tillräckligt", som pappa sa. Jag orkade helt enkelt inte.

Jag kom till den slutsatsen att jag är inte nog hårdhudad för att arbeta inom majoriteten av socialt arbete. Visst, det finns alldeles säkert områden och tjänster som skulle passa mig skitbra, för jag vet att jag har kunskaperna och engagemanget och skulle kunna bli duktig, men jag är inte säker på att jag någonsin skulle bli lycklig. Och då är det är inte värt det.

I onsdags, efter att först ha pratat med handledare, kontaktlärare, CSN, två SYOkonsulenter och en kurator, så bestämde jag mig för att hoppa av socionomprogrammet.

Men! Fear not mina vänner, så lätt blir ni inte av med mig! Jag återvänder till Umeå i höst. Har tänkt söka mig in på Biblioteks- och informationsvetenskap, något som jag med facit i hand borde gjort för längesen.

söndag 23 januari 2011

Red Algae

Jag har börjat skriva på något nytt, och det känns sådär fantastiskt roligt och pirrigt när man inte riktigt vet vad det ska bli. Som Jenny sa på msn igår: det är som förspel innan man börjar göra själva bebisen. Jag skrattade gott, det var faktiskt en mycket bra beskrivning. :)

Inspirationen till mitt nya projekt kom från de här tre bilderna, som samtliga är lånade från diverse bloggar på tumblr.com.





Nu mer än någonsin önskar jag att man kunde jobba två dagar och vara ledig fem, för det är så himla roligt att skriva medan man har ångan uppe!

söndag 9 januari 2011

Gott nytt år!

Jag har överlevt, och som bevis lägger jag in en bild från gårdagen.


Har haft en lugn och fin jul och nyår i Boden med hela familjen. Mycket trevligt! :)

Mest av allt har jag nog umgåtts med Abbe. Vi har bland annat sjungit "Simona", som egentligen heter 1973, av James Blunt.


Har nu varit tillbaka i Umeå sen i onsdags. Kändes trist att åka ifrån Boden när skåningarna stannade en vecka till. Menmen, det är så det är. Har skoljobb som måste göras med studiegruppen inför redovisning nu på torsdag. Vi förbereder en presentation om en fiktiv verksamhet som vi ska argumentera för att starta upp. Min grupp gör en fritidsaktivitet för barn 7-12 år med autism, där de i samarbete med Umeå ryttarförening ska få komma och rida två gånger i veckan. Vid ett av dessa tillfällen per vecka har vi även en stödgrupp för barnens föräldrar.

Så fort redovisningen och opponeringen är överstökad är det bara att åka tillbaka till Boden igen. Då är det dags för fem månaders praktik! Läskigt och spännande på samma gång. Kommer bli ett enormt lärotillfälle fullt av utmaningar i både medgång och motgång, det är jag övertygad om. Ser fram emot det med skräckblandad förtjusning, men det blir säkert bra! ;)