BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS »

tisdag 31 augusti 2010

Trettioförsta Augusti

Imorse var jag uppe och igång klockan 5:20. Här sitter jag strax innan halv åtta i lugn och ro och dricker mitt morgonkaffe.

Jag älskar att kliva upp onödigt tidigt så jag hinner göra lite vad jag vill på morgonen innan det är dags för föreläsning. Idag var det föreläsning om Organisationsteori klockan nio.

Nu är jag hemma igen och ska fortsätta min städning. Jisses vad skönt det var att bli av med en massa sladdar under skrivbordet då jag packade ner stationära datorn, men oj vad dammet syntes bra plötsligt! ;)

måndag 30 augusti 2010

Så var det dags igen

Har just kommit hem från min första dag på termin 4 av Socionomprogrammet. Tror nog det blir en bra kurs det här.

Delar av min going back to uni outfit, bara för att ha en bild att lägga in. Jag gillar de här skorna. ♥


Springer nu fram och tillbaka upp på vinden med väskor, kassar och kartonger. Ska väl ta mig nåt att äta snart, sen är det dags att skriva diskussionsuppgift om en bok med pjäser för barn som jag läste ut igårkväll.

Jobba jobba jooobba!

fredag 20 augusti 2010

Uppdatering för sakens skull

Efter några dagar i stan med raska promenader, solande, fikande, hustittande, shopping och spelkväll med vännerna är jag åter tillbaka i obygden. Tänkte försöka få klart några diskussionsuppgifter nu när jag tex äntligen förstått lite av tanken bakom Pappan och Havet. Tove Jansson är way over my head, jag är för ytlig i mitt tänkande för Mumindalen. haha

Sommaren är i sitt absoluta slutskede och snart bär det av tillbaka till Umeå med skräckblandad förtjusning. Jag älskar höst, men samtidigt hade det ju kunnat få vara sommar ett tag till...

tisdag 10 augusti 2010

Tillbaka i obygden som et stjerneskud

Efter en helg ensammen i lägenheten i Sävast (för lättare åtkomst till Luleåkalaset) är jag åter i huset i Åkerby med far och djuren. Jag får en riktig säng att sova i, och papi slipper ta med sig hundarna till jobbet. Bra lösning för samtliga parter. :)

Har tovat några bollar idag som så småningom ska hängas under varandra på ett snöre som dekoration. Måste bara fixa den stora bollen också. Får se hur det blir...

Inte mycket annat att rapportera just nu. Jag vaknade imorse med Olsen Brothers Smuk som et stjerneskud som kardborreband i skallen, så den har spelats många svängar idag.

lördag 7 augusti 2010

Promenad

Jag snörde på mig mina underbara gåskor och tryckte ner iPoden och mobilen i fickorna och hörlurarna i öronen.


Tog en kort, rask promenad ner till älven. Jag klev i upp till knäna, det är det närmsta jag kommit till att bada i år. Sen klev jag fort upp på stranden igen då det hade varit mycket typiskt om jag skulle ramlat i vattnet då jag hade mobilen och iPoden i vardera byxficka...


Gick förbi hos min farbror. Han och Ulla-Britt satt ute så jag stannade och drack kaffe och åt glass.


Och så matade vi änder i sjön.



Det var det mest spännande jag gjort idag. :)

Gårdgens motion II

Igår blev det minsann andra bullar med motionen. Åkte in till Luleåkalaset med Kickosch och efter att ha hoppat, dansat, sjungit och stormat tillsammans med Hoffmaestro & Chraa och The Ark så är lyckan gjord, och motionen avklarad för dagen. ;)

Helt underbart att få se Hoffmaestro & Chraa live igen. Jag föll stenhårt när jag följde med mina korridorsvänner till en spelning med dem i Umeå då jag aldrig hört talas om dem innan.

The Ark känns ju som ett sådant där svenskt band som man bara måste ha sett. De gjorde nog ingen besviken. Allsången under Calleth you, cometh I var helt magisk. :) Därmot sjukt dåligt från kalasledningen som lägger spelningar omlott. Vi missade ca 20 minuter av The Ark för att vi valde att se hela Hoffmaestros spelning.

Idag satt jag ute i solen tidigare, men blev tvungen att inse mina begränsningar och ta mig inåt igen. Alldeles för varmt för att sitta stilla ute. Funderar dock på en liten promenad nu när det inte är fullt lika hett. God idé.

tisdag 3 augusti 2010

Glass & blommigt

Cicero ville ha glass. ♥


Mina blommiga skor och mina långa, brunbrända, välsvarvade ben *host host*. Bara för att de är fina. Skorna alltså. ;)

Lida för konsten

Jag hatar insekter. Skitäckligt. Men tänk så fina bilder det kan bli så fort de sätter sig på en blomma!



Hade de däremot fått för sig att flyga upp från blomman just då mina händer var 5cm bort, då jäklar hade det blivit hus i helvete!

Gårdagens motion

Tog en soppåse i ena näven och en halt Douglas i koppel i den andra och knatade uppför vår långa infart till vägen för att slänga påsen i soptunnan.







Sen knatade vi tillbaka igen. Det var gårdagens motion.